Fortune cookie:

Monday, December 17, 2007

Fwd: ανακύκλωση επίπλων κ.α.

Το Freecycle Network , είναι ένα ιστότοπος όπου μπορεί κανείς να ανακυκλώνει άχρηστα -για τον ίδιο - αντικείμενα, μέσω της δωρεάς. Δηλαδή... Αν έχεις έναν καναπέ που δεν τον χρειάζεσαι πια, ένα βιβλίο, μια οικιακή συσκευή, ένα τραπέζι, κάποιο αντικείμενο τέλος πάντων, σε καλή κατάσταση και θα το πέταγες, αφού έχεις ρωτήσει όλους τους συγγενείς και φίλους και κανείς δεν το θέλει, κάνεις ένα ποστ στο freecycle και μπορεί να βρεθεί ένας άλλος άνθρωπος που να το χρειάζεται. Επίσης, μπορεί να χρειάζεσαι να σου χαρίσουν κάτι. Και σε αυτή την περίπτωση, κάνεις ένα ποστ και το ζητάς. Μπορεί κάποιος να έχει κάτι για εσένα. Βασική προϋπόθεση, τα αντικείμενα που δίνεις ή παίρνεις να διατίθενται δωρεάν.

Το βρίσκω εξαιρετική ιδέα, αντί να πετάμε να χαρίζουμε και με αυτόν τον τρόπο να ξαναχρησιμοποιούνται τα αντικείμενα. Είναι οικολογικό και οικονομικό. Μεγάλο το όφελος και από την μείωση των σκουπιδιών.
Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, freecycle γίνεται μόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Με την διάδοσή του όμως, πιστεύω πως κι άλλα μέρη θα μπούνε στον χορό αυτής της ανακύκλωσης.
Ενημερωθείτε στο www.freecycle.org , σκεφτείτε το, διαδώστε το!

http://www.freecycle.org
http://www.xariseto.gr

3 comments:

  1. ειναι πολυ καλη δουλεια, και μπραβο σε αυτους που το σκεφτηκαν. προσφατα ανακαλυψα και ενα νεο site το xariseto.2030.gr που ειναι πολυ πιο ευκολο στο χειρισμο των αγγελιων.

    ReplyDelete
  2. καλησπερα το σωστο Λink για το site ειναι http://xariseto.gr (χωρις το 2030)
    Οντως ενα νέο site που με απώτερο σκοπό έχει την ανακύκλωση αλλά & την αμοιβαία βοήθεια

    Γιατι να μην χαρισουμε !
    Γιατι να μην Ανακυκλωνουμε !

    μπειτε δειτε και διαδώστε το !

    www.xariseto.gr

    ReplyDelete
  3. H δουλεία σας είναι πολύ καλή . Σας έχω όμψς μια ερώτηση. Εκπροσωπώντας την εταιρεία μου pwc., θα ήθελα να ενημερωθώ αν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπο;ς να ανακυκλώσουμε τα έπιπλα της επιχειρήσης με την έννοια τησ μετατροπής σε πρώτη ύλη ξανά και οχι με την έννοια της δωρεάς. Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο αρμοδιο φορέα ή οργανισμό ας απαντήσει σε αυτό το site. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

    ReplyDelete

feel free post

Label Cloud