Fortune cookie:

Wednesday, November 21, 2007

Fwd: Telika den exo PSOMAKIA..... polla Ω-3 exo!!!!!!!!!!!!!

Είναι πιο έξυπνες οι «χυμώδεις» γυναίκες;
Οι γυναίκες που έχουν καμπύλες φαίνεται πως είναι εξυπνότερες από όσες είναι πολύ αδύνατες, ενώ φαίνεται επίσης πως γεννούν πιο έξυπνα παιδιά, σύμφωνα με μία μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.
Οι ερευνητές μελέτησαν 16.000 γυναίκες και δεσποινίδες, και βρήκαν ότι όσες ήταν πιο "χυμώδεις" τα πήγαν καλύτερα στα τεστ γνώσεων από τις "ομόλογες" αδύνατες εθελόντριες της έρευνας. Την ίδια επίδοση σημείωσαν δε και τα παιδιά τους.
Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά ανάμεσα στην περίμετρο της μέσης και των γοφών, τόσο καλύτερη ήταν η επίδοση των γυναικών. Το "μυστικό" της ευφυΐας φαίνεται ότι κρύβεται στις λιπαποθήκες των γοφών καθώς εκεί συγκρατούνται σε υψηλότερα επίπεδα τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ίσως να βελτιώνουν τη νοητική ικανότητα των ιδίων αλλά και των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.
Από την άλλη, όσες γυναίκες έχουν λεπτά πόδια αλλά μεγαλύτερη συγκέντρωση λίπους στη μέση, έχουν περισσότερα Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ευφυΐας. Ταυτόχρονα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακά νοσήματα. Γι' αυτό το λόγο, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γυναίκες με καμπύλες ίσως να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.
Η επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει πειστεί από τα ευρήματα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο Evolution and Human Behavior. Επικριτές της μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί ότι η εξυπνάδα αυτών των γυναικών πηγάζει από τις συγκεκριμένες αποθήκες λίπους και όχι από την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκουν ή ακόμα και από το διατροφικό μοντέλο που ακολουθούν.

0 comments:

Post a Comment

feel free post

Label Cloud